mandag 26. oktober 2020

Løping begynner å nærme seg dødt som sport


For meg så begynte det alvorlig å tippe nedover i interesse når Nike satte sine kluter og millioner til for å få en løper under to timer på 
maraton ... og tilslutt greide det.

Hvorfor ikke ta den sporten vi alle elsker, og gjøre den til det mest nitriste aktiviteten du kan tenkt deg?!

Ineos 1.59
Ved hjelp av den nye trenden med karbonsko, ved hjelp av "hjelperytter-løpere", verdens flateste løype - så bare sitter vi pal og ser på en person som kanskje er 39 år daffe seg gjennom 42K. Null konkurranse, null morro, plenty labrotte-virksomhet - det oser av maktmisbruk i form av penger, markedsmakt, å-holde-seg-inne-med-sponsor og usikkerhet rundt bruk av kroppslig doping og hvordan det skujule og lyves om av Nike - ref Oregon Project.

Skodoping
Ser man på løpegrupper på facebook nå, så er minst annethvert innlegg om hvordan noen har skaffet seg eller ønsker å skaffe seg sko til kr 3000 og mer for å løpe fortere. Har jeg kommet til the dark web hvor folk ønsker å skaffe seg det siste innen doping? Dette er ikke bra, folkens. La oss konkurrere i "vanlige" sko og send heller kr 1500 til veldedighet per skopar du kjøper.

Sondre Nordstad Moen v Are Nakkim
Nå går vi rundt og mener at det er Sondre Norstad Moen som har norgesrekorden på 10.000 meter på 27.24!? Norges raskeste 10.000 meter er gjort unna på 27.32 og er satt av Are Nakkim i 1990. Forskning viser at karbonskoene gir mellom 3 og 10 sekunder per K ... sorry, Sytepave-Sondre ... du er langt bak. Og ikke få meg til å starte på den klagingen til Sondre rundt regelhåndhevning av times-rekordforsøket. Slutt å sko-dope deg - så reiser jeg deg nok en gang opp på pidestallen.

Kenya
Sorry, Kenya - jeg stoler ikke på dere.

Som sport begynner løping å nærme seg dødt. Som aktivitet er det fremdeles den aller beste.

Btw ... I love Sondre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar