lørdag 25. juli 2015

Kjære maratoner* på løpsdagen

*eller ultramaratoner, halvmaratoner eller løper av annen lang distanse

I dag er dagen du starter på nok et eventyr.

All treningen du har gjennomført, alle kilometerne på sti og vei har ført deg hit. Du er godt forberedt!

Og de siste par ukene med mindre mengde har gjort at du har fordøyet treningen som et stort og godt måltid, og du er full av energi.

Karbolagrene er velfylte og fettforbrenningen din er effektiv. Du er godt forberedt!

Og når du står på startstreken, så vit at du har passert den for lenge siden. Det gjorde du da du satt deg som mål å løpe her. Du er klar.

Siden dette løpet bare er en del av trening og konkurranse, så sørg for å ha det gøy (stor sett). Du skal løpe og glede deg over aktiviteten du er glad i, også etter denne dagen.

Så sørg for å starte rolig. De som løper forbi deg, tar du igjen siden.

Du vil ved 25-30 K møte gjørma, eller veggen, eller hva du kaller det. Tenk på at det er dette du er her for. Å jobbe deg gjennom. Og tenk på at om en times tid, så kan du strekke armene i været og si -Jeg har seiret! Og smile, og le, og takke.

Når det røyner på skikkelig på slutten, Og du ytrer det svarløse spørsmål -Hvorfor?! Vit at dine medløpere også spør seg det samme spørsmål og de får heller ikke noe svar. Men de er like mye i smerten, eller enda mer enn deg. Så ikke gi opp. Gi gass.

Lykke til, heldiggris!





3 kommentarer:

  1. Så enkelt og så vanskelig!

    Takk for inspirerende ord, skal ta dem med meg før jeg gyver løs på kortløypa på NUC (som var i fjor og blir for maraton for regne for disse beina). Ser du skal ikke løpe selv i år?

    SvarSlett
  2. Ikke lett det der, nei! Takk for tilbakemelding :-)

    Jeg skal ikke løpe NUC i år, men kommer nok (nuk?!) tilbake for å løpe Norges morsomste og slitsomste løp en annen gang.

    Lykke til med trening og forberedelse. Det er mer enn bare å løpe langt det greiene der :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, nuk å tenke på ja! Og takk for det :)

      Slett