søndag 1. januar 2012

Løpende inn i 2012: Nytt år, nye muligheter til å drite seg ut


Ny løpestil kapittel 1
Så lenge jeg har løpt (løpt = jeg har vært utendørs med hensikt å løpe), 14 år gammel, har jeg hatt perioder med skader. Numero 1: knær. Hopperkne og løperkne, mest det første. Numero 2: Hæl/underfot (Plantar faciitt) og annet småtteri.

Eksempelbilde på min løpestil i dag; Schvære støvler av
noen løpesko og lander langt bak på hælen
I romjula var jeg hos manuellterapeut med utfordringen og rette opp dette. Dette er terapeutens ide: Jeg har lite utvilklede muskler i nedre del av mage og i baken. Dette gjør at jeg har en moderat charlie chaplin-gange, hvor føttene peker i vinkel utover, i stedet for rett frem. Jeg har en lutende holdning og lander på  bakre del av foten når jeg løper.

Jeg har til nå, men ganske stort hell, får jeg si "behandlet" dette med moderne type løpesko med stor oppbygning under hæl og som har kontrollert for overpronering. Samtidig forsøkt å ikke hatt for rask progresjon når det gjelder distanse, fart og hardt underlag. Men i inngangen til det nye året ønsker jeg å teste ut om det er mulig å korrigere for dette og løper mer skadefri og kunne dyrke sporten enda mer enn jeg gjør.

Målet er å løpe skadefri, raskere enn jeg gjorde i 2011.

Så med styrkeøvelser fra terapeut for mage og rumpe, fokus på å løfte knær fremover (ikke utover) starter jeg veien mot dette målet. Jeg vil også tenke på å lande noe mer midt på foten enn i tidligere.

2 kommentarer:

 1. Godt Nytt År.
  Det å endre løpesteget er en strålende målsetting. Vi "underviser" daglig folk som ønsker det samme så dersom du har lyst på litt teknikkinstruksjon så ta deg en tur innom "butikken".

  Husk å ta masse tåhev for å styrke leggen. Den får masse juling når du flytter deg lenger fram på foten.

  SvarSlett
 2. Takk for det. Og ikke umulig jeg stikker innom butikken hos deg. Det er litt som å lære å gå på nytt igjen, merker jeg.

  20x3 daglige tå-hev er lagt inn i programmet ;-)

  SvarSlett