torsdag 3. mai 2012

Du kan løpe for langt:

Devine madness er kanskje en uklar beskrivelse på en tilstand man oppnår på lange løp, i dette tilfelle dreier dette seg om en organisasjon med samme navn.


Yo Tizer - ser ut som en
sunn leder
Devine Madness er, eller i hvert fall var opp til rundt 2003, en gruppe mennesker som har ultraløping som hovedbeskeftigelse. De bor, spiser og løper sammen. Mange av løperne gjorde det sterkt i Leadville Trail Race 100 miles rundt årtusenskiftet. Og en av medlemmene, Janet Runyan vant nasjonalt mesterskap i USA på 100 K i 1996.

 Gruppens leder er den selvutnevnte guruen Mark "Yo" Tizer. Kallenevnet "Yo" er forøvrig en forklorelse for "Yousamien", som er utledet av setningen "you are the same as me". Tizer benyttet selv navnet Devine madness for gruppen, men har gått over til å kalle det for the community. Han blir beskrevet av gruppens torfaste medlemmer som en sterkt og kunnskapsrik leder. Mens avhoppere beskriver ham som manipulerende, drikkfeldig og et sexdyr som tvinger medlemmer til å ha sex med ham eller andre i gruppen. Til alt overmål døde en av gruppens medlemmer, Mark Heinemann, etter å ha deltatt på et 48-timersløp. 


The Community virker å ha gått under jorden ...

Les mer i Sports Illustrated
Og denne websiden av Rick Ross

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar