mandag 7. mai 2012

The Kennedy Challenge, 80K/20 timer

50 miles in 20 hours (80K)
Etter at John F Kennedy ble innsatt som ny president, fortsatte han arbeidet som etterkrigs-presidentene hadde startet; å få flere i trening. Man mente at den generelle formen hos amerikanerne var dårlig og hadde mange ymse forslag på hvordan man skulle motivere.

I 1963 satt Kennedy opp en utfordring blant de militære offiserene om å gjennomføre 50 miles på 20 timer. Dette var i grunn en videreføring og forsterkning av hva Teddy Roosevelt hadde satt opp noen år tidligere, med 50 miles på tre dager, for de som tjenestegjorde i the marines.

Mange sivilister kastet seg også på utfordringen, og det oppstod mange 50-milere, hvor noen finnes enn i dag. Etter at attentatet mot Kennedy, ble de fleste lagt ned, men 50-milere er en av de mest populære ultramaraton-distansene over there, den dag i dag.

JFKs bror Bobby, forsøkte seg den første helgen etter at John hadde kommet med sin utfordring, men droppet ut etter 35 miles i sine pensko. Den lange tilbakelagte distansen til tross, så skjønte han nok at han ville få pes, når han sa til en av de som fortsatte: -Vær glad du ikke er presidentens bror, du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar