søndag 10. mars 2013

Nuts and why?


Minner om at nøtter og frø inneholder sunt fett, fiber, plantesteroler og mange vitaminer og mineraler.

Valnøtter gjør godt for hjertet da de er stappfulle med umettet fett og omega 3-fettsyrer, som man ellers finner mye av i fisk.Og høye verdier med B6, som er viktig for stoffskiftet, nervesystemet og røde blodlegemer.

Hasselnøtter er bra mot forkjølelse, da de inneholder masse E-vitamin - som styrker immunforsvaret. De har også en høy bestanddel av enumettet fett.


Mandler er nøtten som gir deg mest for den inneholder mye av alt, som protein, fiber, B-vitaminer, sink, magnesium, jern, fosfor, masse E-vitamin, samt sunt fett.

Pistasjenøtter. Pistasjenøtter er bra for nervene, og er en god kilde til kalium - som er viktig for nervesystemet og musklene. De bidrar også til å regulere hjerterytmen og væskebalanse.

Cashewnøtter gjør godt for hjernen! De er en god karbohydratkilde som gir sunn energi til hjernen og muskler. Den inneholder også mye magnesium.

Paranøtter. Disse nøttene er rene mineralbomber og er en meget god kilde til det kreftbekjempende stoffet selen. Dessuten inneholder de mye magnesium, fosfor og tiamin - et B-vitamin som blant annet har stor innflytelse på

Peanøtter. I motsetning til hva mange tror så er peanøtten en god slankenøtt. Peanøtter har lav glykemisk indeks og inneholder sunt fett og kan inngå i en variert slankekost. De inneholder også mye protein, niacin og folat, som blant annet er viktig for å sikre

Kokosnøtter. Her bør du ikke gå helt klin kokos! For selv om den har relativt få kalorier og mye fiber, så inneholder den få andre sunne stoffer. Og for mye av det usunne mettede fettet i kokosnøtten kan gi hjerte- og karsykdom.

Pekantnøtter. Pekantnøtter inneholder relativt mye kalorier men er en god kilde til sink, som er viktig for stoffskiftet, samt styrker DNA og immunforsvaret.

Pinjekjerner. Har du problemer med magen kan pinjekjerner være en god hjelper. Dessuten får de ned kolesterolet og beskytter mot mage- og tarmkreft. De har et høyt innhold av jern og er rike på mineraler og mettende proteiner.

Linfrø inneholder mye fiber og omega-3-fettsyrer (ALA), som er bra for kroppen. For å best få utnyttet næringsstoffene er det anbefalt at man kverner frøene før de spises, gjerne i en kaffekvern eller lignende. 1-2 ss knuste linfrø per dag gir en sunn dose Omega-3

Chiafrø er ett supert frø som også inneholder omega-3, men også protein (20%, alle de essensielle aminosyrene), kalsium, jern og fiber. Chia kan du for eksempel ha på havregrøten, i bakevarer eller drysset i smoothien. Du kan også spire frøene i vinduskarmen og bruke skuddene i salater og lignende

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar