tirsdag 19. november 2019

Jessheim Vintermaraton Halv 2019

Foto: Hilde Johansen -
Kvisgaard'n klint opptil
fartsholder med 1:30-flagget

Ikke lett å arrangere løp i Norge på denne tiden av året når man ikke vet dagen før om det vil bli snø, slaps, regn eller is.


Den nye traseen var den samme som ble benyttet under Norgesløpet 10K i år og er temmelig flat og fin. Den har noen krappe svinger, men dette regner jeg med arrangørene vurderer og ordner til 2020. Den passer nok bedre til et løp på svarte asfalten enn ett som kombinerer underlag fra alle årstider.

De krappe svingene og usikre forhold gjorde at flere falt og noen sto av på grunn av dårlig tak for løpeskoene. Samtidig var mesteparten på asfalt, så piggsko var nok heller ikke det beste. 

Personlig mener jeg noen kunne vært ute med snøskuffa og kosten, ikke minst foran inngangen til flerbrukshallen hvor vi fikk utdelt startnumrene. Jeg var fuktig og kald allerede før start og første slapsedam var tråkka i før vi forlot stadion-området. Så litt ekstra innsats her, samt i de krappe svingene og forgjengerovergangene, hadde gjort seg. 

Men nå heter det faktisk "Vintermaraton". Så litt må du vel regne med, Henrik?

- Vel, de skryter også av å ha en flat og rask løype, så jeg mener at arbeidet kunne vært bedre. Men for all del; Jeg er mer enn fornøyd med arrangementet. Fire av fem stjerner :-)

Du klager nå på alt ... noe annet du absolutt skal nevne?

- Ja, kilometermerkingen! den var lagt opp til 10K-løperne som forlengst var i mål når vi startet og noen merker var for maratonløperne. Men dette var vanskelig å forstå før man hadde løpt et langt stykke, så forvirringen var stor. Hva med å bruke samme fargekoder på K-merkingen som på startnumrene som jo var enkle å lære seg?! Og hva hadde egentlig halvmaratonløperne å forholde seg til? Kun egen GPS og sånn ca vite når man var halvveis. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar