lørdag 23. november 2013

The Paradox Of The Rise Of The Price For Rice

Billig ris, billig poeng, billig løping?

Kjenner du til det økonomiske pradokset om hva som skjer når prisen på ris øker i Kina?


Svar: Folk kjøper mer ris.

Årsaken er som følger: Store deler av husholdningspengene i Kina brukes på ris, siden det er en billig måte å mette alle i familien på. Det som blir til overs brukes til litt kjøtt, noe som er mye dyrere sett i forhold til ris. Hvis prisen på ris går opp, må familiene kjøpe minst like mye ris som tidligere og siden de ikke har penger til å kjøpe kjøtt, vil de bruke dette på enda litt mer ris, som uansett er rimeliger enn kjøtt.


Kjenner du til det fysiologiske paradokset om hva som skjer når du løper roligere på trening?

Svar: Du løper raskere i konkurranser.

Årsaken er som følger:
  • Ved å trene rolig, uten for høy puls og intensistet over tid, vil du bedre den aerobe forbrenning. Så selv om høyere intensitet på kort sikt ville bedret din anaerobe forbrenning, så ville formen din periode etter periode med "passe" belastning gi deg den beste utviklingen. Samtidig er jo konkurransene dine minst 90 % aerobe (for maraton: 99%!) 
  • Du vil alltid ha overskudd og god motivasjon for både å trene og konkurrere. Å løpe for fort på trening kan tappe kreftene slik at du ikke har det ekstra som trengs i konkurranser og samtidig er det lett å bli lei hard trening. Hvis kroppen din vet at den skal ut på 4x4 trening, så vet den å skaffe hjernen din gode unnskyldninger for å la være. 
  • Du blir sjelden skadd eller overtrent.
Se også mine krasse innlegg mot 4x4-trening og hard intervalltrening :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar