tirsdag 20. november 2012

Minus 4x4

Må innrømme at jeg gleder meg over at Ingrid Kristiansen skriver om (slakter :-) ) det meste av forskningen innen trening i blogginnlegget under:

http://www.ingridkristiansen.com/2012/11/01/hvor-lang-tid-tar-det-a-fa-god-kondisjon/

Når alt annet skal gjøres raskt og uten særlig belastning, så hvorfor ikke selve forskningen? Jeg misliker den typen quick fix som bl.a. 4x4-trening innebærer. Selv om det jo testet og bevist. Sjekk professor Wisløff og NTNU: http://www.ntnu.no/cerg/kondisjonstrening

Jeg er sikker på at denne typen trening ikke er det riktige for den gemene hop. Jeg tenker ikke på at man kan legge inn det som en økt, men jeg tenker på det at store deler av treningen skal baseres på denne.

Rolig og langvarig oppbygging av formen er det som gjelder.


2 kommentarer:

  1. I min verden er det du skriver helt innlysende og jeg har bare ristet på hode over de som sverger til 4x4min flere ganger i uka.... jeg tenker også at så lenge folk forstår konsekvensene av treninga de gjør så er det en ting, men noe helt annet er de som ikke forstår hva denne ensidige treningen fører til. God grunn-kondisjon er en forutsetning for gode resultater og grunnform bygger man ikke med 4x4 trening ;-) Har men som mosjonist begrenset med tid og det er begrenset hvor mange km man kan løpe pr uke så kan 4x4min vær helt ok men jeg er helt enig med deg i at den største delen av treninga ikke skal basere seg på dette!

    SvarSlett