søndag 18. november 2012

Utstyr: Black Diamond Ultra Distance Trekking Poles staver - review

Lengde: 110 cm (alternativer 120 og 130)
Vekt: 270 gram (for begge to tilsammen, ja)
Legges sammen ved å åpne "leddene", ikke teleskop-funksjon.
Pris: ca. kr 1100 inkl porto og mva

Dette er lette og gode staver til å gå eller løpe med. Jeg kjøpte mine for å bruke i den meget kupperte #NUC12 (84K) og #NUC13 (54K) og jeg mener det hjalp meg godt i oppoverbakkene. De fikk tatt av noe av belastningen i lårene og god støtte/balanse i ruglete terreng. Foredelen var større under 83 K-løpet, enn under 54.

Jeg valgte de korteste på 110 cm fordi jeg ville benytte de i oppoverbakkene og ikke som staver generelt. Jeg er ei søttitre og anbefalinger for vandringsstaver ligger på rundt 115 cm til meg. Skulle jeg benyttet de over alt, ville jeg nok valgt 120 cm.

Jeg ville definitivt tatt de med på samme type tur i dag. Men det krever noe tilvenning og trening om det skal bli mest effektivt. Og som for alle ting du kjøper, så er staver en ekstra ting å ta vare på, holde orden på, pakke ut og inn osv. Og kjøpe, kostbart. Dessuten kunne jeg ønske at det var mulig å forlenge dem fem eller ti cm., som de fleste slike staver har muligheten til. 

Jeg ville ikke benyttet de på turer med tung oppakning, da jeg er redd for at de ikke ville tålt denne belastningen.

Pro: De hjelper til i oppoverbakkene. Det går litt raskere, bena blir litt mindre stive, og man kan komme i gang raskere på flata. Lette.

Cons: Det er en ekstra ting å drasse med, administrere inn og ut av pakning, vekt (dog lav). Har jeg mye i pakningen, blir det en liten pause hver gang jeg skal ta de ut, eller putte de inn. Og jeg tror også at man trener balansen litt mindre om man bruker de støtt. Pris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar