onsdag 28. august 2013

Glem bloddoping. Nå er det feitdoping som gjelder. -hva yoyoslankerne vet ...

Bloddoping går på at man tapper blod og at hemoglobinnivået umiddelbart går ned (si fra "14 til "13"), lar det gå tid slik at hemoglobinnivået er oppe på normalt nivå igjen ("14"), for så å tilbakeføre blodet og dermed oppnå en periode med forhøyet hemoglobinnivå (kanskje "15,5"). Denne effekten daler tilbake til normalt nivå etter en tid. To-tre-seks uker?

Marius Bakken pratet om å gi blod for idrettsfolk (ikke til :) ). Ikke for å tilbakeføre det senere, men rett og slett for å få en periode med lavere hemoglobinnivå (si "13") og bygge dette opp igjen til normalt nivå. Han nenvte også at man faktisk kunne få en reell positiv effekt av denne, ved at konsentrasjonen faktisk gikk litt over "14" uten å måtte trene mer. Sannsynligvis pga at all trening ville bli noe hardere i denne perioden enn kroppen var vant med.

Men tenk deg også følgende. Hvis du går ned et par tre kilo. Vil det i en overgansfase være høyere ratio på blodmengde/kroppsvekt i en periode, og derfor også hemoglobinnivå. Så det beste er å legge på seg noe skikkelig om vinteren og gå raskt ned i løpet av april for å springe rekordfort på Sentrumsløpet.

100 % lovlig og en herlig julefeiring!

http://www.bergentri.no/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=87&view=print

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar